16 Kasım 2010 Salı

Şu Feleğin İşine Bak

Zaman nasıl hızlı geçiyor.. Ve ne çok şeyi değiştiriyor... Sen hala yanımızdayken ve bizi bu kadar derinden etkileyen ezgiler üretirken neler tartışılıyordu televizyon kanallarında, şimdi neler tartışılıyor... Seni ne ile suçlamışlardı, şimdi neler yapanlara boyun eğiyorlar...

Sana yapılan haksızlığın acısını içimizde taşıdığımız için mi her dinleyişimizde hüngür hüngür ağlatıyor bizi türkülerin, bilmiyorum. İnsanın yüreği dayanmıyor!

O genç yaşta, daha çok türkü söyleyecekken duruveren kalbin bizimle barışır mı acaba günün birinde?

"Dağlarda talan olur mu,
Dosta hiç yalan?
Ölürsem duyan olur mu?
Şu feleğin işine bak!.."

Selcan

Bayram

Uykusuz geçen bir gecenin ardından bayrama uyanmak...
Her şeye rağmen...

Mutlu bayramlar!

Selcan

Denize Doğru


Kumdan Kaleler Topluluğunun 1996 tarihli ilk ve tek albümü. Ada Müzik tarafından yayımlanmıştır.

Bu albümdeki bestelerden "Sana Dair", "Kumdan Kaleler", "Yeter ki", "Koru Beni", "Harfin" ve "Senden Kalan Her Şey' söz ve müzik olarak Tuna Kiremitçi'ye aittir.

"Bu Aşk Burada Biter" Ataol Behramoğlu'nun, "Gökanlam" ise Edip Cansever'in şiirleri olup besteleri yine Tuna Kiremitçi'nin.

"Ateş Olsam", Tuna Kiremitçi ve Kerem Doğrar'ın ortak bir bestesi.

"Evde Yoklar" ise Metin Altıok'un şiiri. Kerem Doğrar tarafından bestelenmiş.

Şarkılardaki düzenlemeler de Tuna Kiremitçi ve Kerem Doğrar'a ait.

Albümün kartonet fotoğrafları Cem Göçmen, grafik tasarımı ise Çağla Turgul imzasını taşıyor. Kayıtlar Stüdyo Pan'da, Fazıl Atuk tonmaister'liğinde yapılmış.


Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Denize_Doğru


Kumdan Kaleler

Türk rock topluluğu... 1992-1998 yılları arasında etkinlik göstermiştir.

Doksanlı yıllar, Türk rock topluluklarının bereketli bir dönemiydi: Mavi Sakal, Kargo, Mor ve Ötesi gibi isimler dinleyicileriyle ilk defa o dönemde buluştular.

1992 yılında Tuna Kiremitçi, Kerem Doğrar ve Cem Coşkun tarafından kurulan Kumdan Kaleler de, 1996 yılında o dönemin en özgün Türkçe Rock çalışmalarından birine imza atıyordu: "Denize Doğru". Bu albümde, Tuna Kiremitçi'nin şarkı sözlerinin yanı sıra Ataol Behramoğlu, Metin Altıok ve Edip Cansever şiirlerinden yapılmış besteler de yer aldı.

Bir dönem Galatasaray Lisesi Orkestrası olarak Hürriyet Altın Mikrofon yarışmasına da katılan Kumdan Kaleler, bu yarışmada İstanbul birincisi ve Türkiye üçüncüsü olarak dikkat çekti. Daha sonra Sumru Ağıryürüyen, Ozan Tügen, Muammer Ketencoğlu gibi profesyonel sanatçıların da katkılarıyla albüm kayıtlarını yapan ve çeşitli konserler veren topluluğun müzik anlayışını, belki de en iyi bir afişlerine şaka yollu yazdıkları şu cümle tanımlıyor: "İstanbul Dolaylarından Rock"

İdeal kadrosu Tuna Kiremitçi (Vokal, ritm gitar), Kerem Doğrar (Bas gitar, vokal), Cem Coşkun (Akustik gitar), Orkunt Özkaya (Tuşlu çalgılar), Fırat İlker (Flüt), Murat Güney (Keman), Tuğrul Acar (Solo gitar) ve Kerem Eye (Bateri) şeklinde bilinen topluluğun ilk dönemlerinde şu müzisyenlerin de katkısı var: Togay Şenalp (Ud, vokal), Ahmet Balta (Bas gitar). Ayrıca, ilk ve tek albümlerinde Mert Karamızraklı ve Burak Atasavun solo gitar, Kadir Demirel çöğür, Onur Sarikaya bateri ve Ahmet Altınel de keman çalıyor.


Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Kumdan_Kaleler



10 Kasım 2010 Çarşamba

Sirenler çığlık atıyor yokluğunda!




İnsanları gördüm dışarıda, gittiğin o saatte. Kornaları duydum. Gözlerindeki yaşı, kalplerindeki sızıyı gördüm!

Kolay değil öyle iki seçim kazanıp da inşa ettiklerini yıkmaları!